Apelsinų likeris receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 20 min.
  • Porcijų skaičius: 1

Ingredientai:

  • Vynas, baltas, 250 mililitrų
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Cukrus, 450 gramų
  • Apelsinai, 1 kilogramas
  • Degtinė, 700 mililitrų
  • Kalendra, malta, 1 žiupsnelis
  • Mėtos, šviežios

Gaminimo eiga:

Į puodą supilti vandenį, cukrų, vyną ir virti, kol sutirštės sirupas. Nulupti vieną apelsiną, žieveles supjaustyti juostelėmis. Likusių apelsinų žieveles nutarkuoti. Išspausti apelsinų sultis, suberti žieveles, kalendrą, supilti degtinę. Išmaišyti ir palikti stovėti mažiausiai 4 val. Nukošti ir išpilstyti į du butelius po 700 ml. Įdėti po mėtų šakelę ir užkimšti.

Skanaus!

   

Facebook komentarai