Arbūzų ir braškių uogienė receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 5

Ingredientai:

  • Dansukker cukrus uogienėms, 300 gramų
  • Arbūzai, 250 gramų
  • Braškės, 250 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

  1. Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.

  2. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.

  3. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.

  4. Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).

  5. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas.

  6. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

   

Facebook komentarai