Arvydo kalafiorų ir paprikos salotos receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Paprika, raudona, 1 vienetas
  • Majonezas
  • Grietinė
  • Poras, 1 vienetas
  • Paprika, raudona, 1 vienetas
  • Žiediniai kopūstai, 1 vienetas
  • Paprika, raudona, 1 vienetas
  • Krienai, balti, padažas
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Druska

Gaminimo eiga:

Susmilkinamas kalafijoro žiedynas, supjaustomi spalvotos paprikos ir poras. (Šį mišinį galima laikyti šaldytuve gana ilgai). Grietinė, majonezas ir krienai sumaišomi lygiom dalim (krienų pagal skoni, gali būti mažiau, ypač jei jie stiprūs). Ant daržovių užmalama pipirų, užberiama druskos, supilamas padažas. Viską išmaišome. Galima valgyti iš karto, bet geriau leisti pasifermentuoti 20-30 min. Jei fermentuojama šaldytuve ~1val, tai nepakeičiamas gaivus energetinis maistas karštą vasaros dieną.

   

Facebook komentarai