Aviečių ir agrastų marmeladas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 5

Ingredientai:

  • Avietės, 500 gramų
  • Agrastai, 500 galvų
  • Cukrus, 800 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Agrastus nuplauti, apžiovinti, sumaigyti mediniu šaukštu ir virti ant mažos liepsnos, kol masė ims tirštės.

  2. Į atskirą indą išspausti sultis iš pusės turimų aviečių.

  3. Kai agrastai sutirštės, į juos suberkite likusias avietes, cukrų, supilkite sultis ir pavirinkite.

  4. Masę išpilstykite į stiklainius ir sterilizuokite 95- 100 °C temperatūroje apie 10- 20 minučių.

    Tikrai labai gardus džemas su mažai kauliukų :)

   

Facebook komentarai