Aviečių uogienė- džemas receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Avietės, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1,5 kilogramo
  • Vanduo, 2,5 stiklinės

Gaminimo eiga:

  1. Avietes nuplauti, nuskabyti kotelius ir lapus.

  2. Jei pastebėjote ant uogų mažų baltų vabaliukų, avietes palaikykite 10- 15 minučių šaltame fiziologiniame tirpale (1,5- 2 % koncentracijos).

  3. Tada uogas apipilti vandeniu, cukrumi ir virti 5 minutes ant mažos ugnies, tada atšaldyti iki 20-25 °C ir virti antrą kartą 8- 10 minučių. Leisti atvėsti 10- 15 minučių ir virti trečią kartą 8- 10 minučių.

   

Facebook komentarai