Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Avietės, 500 gramų
  • „Dansukker“ cukrus, uogienėms, 250 gramų
  • Imbieras, šviežias, tarkuotas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Laimas, sultys, 1 vienetas
  • Laimas, žievelė, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

Šviežios žaliosios citrinos su pikantiškais imbierais uogienei suteikia naują egzotišką skonį.

Uogas nuplaukite. Berkite į jas cukrų, imbierus ir sutarkuotą žaliosios citrinos žievelę, pilkite sultis. Virkite 3 - 6 min., kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

   

Facebook komentarai