Balta (lietuviška) mišrainė kitaip receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 12

Ingredientai:

  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Morkos, 300 gramų
  • Kumpis, 300 gramų
  • Kiaušiniai, virti, 4 vienetai
  • Žirneliai, konservuoti, 1 skardinė
  • Agurkai, maži, marinuoti, 700 gramų
  • Majonezas, konservuoti
  • Kukurūzai
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogės, 10 vienetų

Gaminimo eiga:

Bulves ir morkas išverdame su lupenomis, atvėsusias nulupame ir supjaustome kubeliais. Kiaušinius išverdame. Kiaušinius, kumpį taip pat susmulkiname kubeliais, beriame konservuotus žirnelius. Viską gerai išmaišome ir paskaniname prieskoniais bei majonezu. Mišrainę sudedam į lėkštę gyvatės pavidalu, suformuojam gyvates galvą (į mišrainę nedėkite agurkų, nes iš jų bus padaryti gyvatės žvyneliai). Papuošime alyvuogėmis, kukurūzais, iš virtos morkos gabaliuko padarome liežuvį.

Skanaus.

   

Facebook komentarai