Baravykų salotos su padažu receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Druska
  • Baravykai, ar pievagrybiai, 100 gramų
  • Citrinų sultys
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Majonezas, 200 gramų
  • Juodieji pipirai, malti
  • Garstyčios, padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, pjaustyti laiškai, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus

Gaminimo eiga:

Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.

   

Facebook komentarai