Braškių ir gervuogių džemas receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Gervuogės, 1 kilogramas
  • Braškės, 1 kilogramas
  • Cukrus, 2 kilogramai

Gaminimo eiga:

  1. Uogas perinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Sudėkite į indą, užpilkite 2/3 kiekio cukraus ir palikite vėsioje vietoje 10- 12 valandų.

  2. Nuo uogų nupilkite išsiskyrusias sultis, jas kiek pakaitinkite, suberkite likusį cukrų , kaitindami maišykite kol ištirps cukrus. Neužvirkite.

  3. Nuimti sirupą nuo ugnies, atvėsinti ir suberti uogas. Virkite ant silpnos ugnies 10- 15 min.

  4. Nupilstykite į stiklainius ir užsukite dangtelius.

   

Facebook komentarai