Braškių uogienė receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Braškės, 3 kilogramai
  • Cukrus, 2 kilogramai
  • Degtinė, 100 mililitrų
  • Citrinos rūgštis

Gaminimo eiga:

  1. Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius.

  2. Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys.

  3. Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir išjungti. Taip virti 5 kartus, darant ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas.

  4. Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti ir supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

   

Facebook komentarai