Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Braškės, 500 gramų
  • „Dansukker“ cukrus uogienėms, 250 gramų
  • Balzaminis actas, 4 valgomieji šaukštai
  • Pipirai, juodieji, 2

Gaminimo eiga:

Su šia uogiene Jūsų pusryčių paplotėliai bus išties gardūs. O gal norėtumėte šia uogiene paskaninti ant grotelių keptą vištieną ar kiaulieną?

Nuplaukite ir kruopščiai atrinkite uogas. Tada kartu su cukrumi pavirkite 5 min. Paskui pilkite balzaminį actą, gardinkite juodaisiais pipirais ir dar pavirkite keletą minučių, kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

   

Facebook komentarai