Braškių uogienė su rabarbarais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Rabarbarai, 500 gramų
  • Braškės, 700 gramų
  • Imbieras, maltas, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 50 mililitrų
  • Cukrus, 1,5 kilogramo
  • Citrinos žievė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga:

  1. Rabarbarus nuplauname, supjaustome gabaliukais, apšlakstome citrinų sultimis, dedame į puodą su vandeniu, uždengti ir kaitinti ant stiprios ugnies 5 min.

  2. Nuskabyti ir nuplauti braškes, nuvarvinti. Braškes sumaišyti kartu su citrinos žievele ir cukrumi. Masę sudėti į puodą su rabarbarais. Išmaišyti ir 3 val. palikti pastovėti.

  3. Išvirkite uogienę. Nukėlus nuo ugnies, dėti maltą imbierą

  4. Dėti į gerai išplautus stiklainius ir uždaryti.

   

Facebook komentarai