Braškių uogienė su vanile receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Braškės, 8000 gramų
  • Cukrus, vanilinis su malta vaniline lazdele, 3500 gramų
  • Cukrus, vanilinis su malta vaniline lazdele, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

Braškes nuskabome, nulauname, sudedame į puodą, kuriame virsime, ir užpilame cukrum. Laikom per naktį. Ryte užkaičiam ir verdam ant vdutinės ugnies. Kai uogos suminkštėja suberiam vanilinį cukrų, išmaišome. Dar paverdame ap10 min. Nepamirštame nuolat nugraibyti putas. Aš iš viso šią uogienę verdu 30min., bet, jei buna kietos ir nevandeningos braškes, verdu ilgiau. Į švariai išplautus stiklainius sudedame uogienę ir užsukame dangteliais.

   

Facebook komentarai