Bruknių uogienė receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Bruknės, 2 kilogramai
  • Cukrus, 1,5 kilogramo
  • Cinamonas, žievelė
  • Gvazdikėliai, 3 - 4
  • Vanduo, 2 stiklinės

Gaminimo eiga:

Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.

   

Facebook komentarai