Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 7

Ingredientai:

  • Bruknės, 5 kilogramai
  • Kriaušės, 5 kilogramai
  • Cukrus, 2,5 kilogramo
  • Cinamonas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Gvazdikėliai, 6 vienetai

Gaminimo eiga:

  1. Bruknes nuplauname, nusausiname ir perrenkame.

  2. Nuplautas kriaušes nulupame pašaliname sėklalizdžius su sėklomis ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

  3. Perrinktas bruknes suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir 10 min. verdame.

  4. Tuomet nukošiame uogas, o į sunką suberiame kriaušių gabalėlius ir verdame, kol jie tampa minkšti.

  5. Suberiame cinamoną, gvazdikėlius, bruknes, užverdame ir karštą uogienę sukrečiame į iškaitintus stiklainius. Uždarome dezinfekuotais dangteliais.

   

Facebook komentarai