Bulgariškos pupelių salotos receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Pupelės, baltosios, 300 gramų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Actas
  • Pomidorų padažas
  • Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
  • Žalumynai (įvairūs), pjaustyti, 2 valgomieji šaukštai
  • Paprika, 1 vienetas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai
  • Druska

Gaminimo eiga:

Pupelės per naktį pamirkomos, po to su trupučiu vandens ir aliejaus patroškinamos, kol suminkštėja (bet nesuverda). Dar šiltos pupelės sumaišomos su sviesiu, pomidorų padažu, actu, grūstu česnaku ir tarkuotais svogūnais. Į salotas pridedama smulkiai supjaustytų ankštinių pipirų, įberiama druskos ir pipirų. Viskas gerai sumaišoma. Galima įdėti grietinės. Salotos patiekiamos atšaldytos.

   

Facebook komentarai