Burokėlių mišrainė receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Burokėliai, virti, 2 vienetai
  • Silkė, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kmynai, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
  • Citrinos, 0,5 vieneto

Gaminimo eiga:

Burokėliai nulupami, supjaustomi plonais griežinėliais. Silkė išmirkoma, nulupama, išrenkami kaulai, smulkiai sukapojama. Svogūnai supjaustomi griežineliais ir kepinami aliejuje. Kai svogūnai bus minkšti, sudedama paruošta silkė, suberiami kmynai dar kiek pakepinama. Ant burokėlių supilamos išspaustos citrinos sultys. Ant viršaus užpilami kepti svogūnai su silke. Lengvai išmaišoma įberiariant druskos ir cukraus pagal skonį. Viršus užbarstomas džiovintais salierų ar petražolių lapeliais.

   

Facebook komentarai