Burokėlių salotos su grybais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Burokėliai, nedideli, 200 gramų
  • Grybai, virti, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Actas, 0,5 valgomojo šaukšto
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Cukrus
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 2 stiklinės

Gaminimo eiga:

Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.

   

Facebook komentarai