Cezario salotos receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
  • Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
  • Ančiuviai, aliejuje
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
  • Parmezano sūris, 200 gramų
  • Agurkai, maži, 3 vienetai
  • Poras, 1 vienetas
  • Svogūnai, laiškai
  • Česnakas, jei norite aštriau, 1 vienetas
  • Krapai
  • Grietinėlė 35 %
  • Bazilikas
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelemis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

   

Facebook komentarai