Karamelės skonio obuolių uogienė receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.
  • Porcijų skaičius: 5

Ingredientai:

  • Obuoliai, 500 gramų
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Dansukker cukrus uogienėms, 200 gramų
  • Dansukker šviesus sirupas, 150 mililitrų
  • Citrinos, 0,5 vieneto
  • Maltas kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.

  2. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.

  3. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.

  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas.

  5. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

   

Facebook komentarai