Keptos česnakinės bulvės receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Ingredientai:

  • Česnakas, 5 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 40 mililitrų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Paprika, milteliai, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Bulvės, 500 gramų
  • Raudonėliai (Oreganas), džiovinti, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Čiobreliai, džiovinti, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Bazilikas, džiovintas, 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga:

Bulves nulupau ir supjausčiau (kiekvieną bulvę perpjoviau į 4-6 dalis).
Bulves sudėjau į verdantį vandenį ir viriau apie 5 minutes. Išgriebiau ir nusausinau.
Alyvuogių aliejų sumaišiau su prieskoniais, sugrūstu česnaku ir prieskoninėmis žolėmis.
Apvirtas bulves sumaišiau su alyvuogių aliejumi.
Sudėjau į kepimo skardą ir pašoviau į orkaitę.
Kepiau apie 20 minučių 180° C temperatūroje.

   

Facebook komentarai