Kinijoje aptiktas itin retas drugys: ar išdrįstumėte palaikyti šį gražuolį? (Video)

Tai - milžiniškas Didysis Atlaso drugys. Jo sparnų plotis – daugiau nei 30 centimetrų ir šis egzotiškas padaras yra pats didžiausias pasaulyje naktinis drugys. Plačiasparnis savo apsilankymu pradžiugino Kinijos Tengchongo miesto gyventojus, kai nutūpė ant augalo vietos valdžios atstovų kieme.

Nors pasaulyje yra 165 tūkstančiai skirtingų rūšių drugių, paplitusių visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą, šis Didysis Atlaso ryškiaspalvis yra išskirtinis. Viršutinė šių drugių sparnų dalis marginta gyvatės galvą primenančiu raštu, tad jie dar yra vadinami gyvatės galvos drugiais. 

Dėl savo ryškiaspalvių, žvyneliais dengtų sparnų, šie drugiai vadinami vabzdžių pasaulio gražuoliais.  Didžiojo Atlaso drugio (Attacus atlas) sparnai siekia net 30 cm. Jų aptinkama tropiniuose ir subtropiniuose miškuose pietryčių Azijoje, pietų Kinijoje, Malajų salyne, Tailande ir Indonezijoje.

Proga juos pamatyti pasitaiko itin retai, kadangi jie gyvena vos nuo savaitės iki dviejų. Šie drugiai neturi išsivysčiusios burnos, todėl negali maitintis, tad miršta iš bado, kai įsisavina visas savo pačių riebalų liaukų atsargas.

Tačiau nepaisant minimalios gyvenimo trukmės, šie drugiai gali poruotis ir taip užtikrina, jog rūšis neišnyksta. Neretai juos išvydę žmonės iš pradžių pamano, kad tai – šikšnosparniai. Būtent tokio dydžio jie ir yra.

   

Facebook komentarai