Kreminis citrinų pyragas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Pagrindui:

  • Miltai, kvietiniai, ekologiški, 150 gramų
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, atvėsintas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, (trynys), 1 vienetas

Įdarui:

  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, (tryniai), 5 vienetai
  • Cukrus, 225 gramai
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė 35 %, plakamoji, 75 mililitrai
  • Citrinos, (sultys), 3 vienetai
  • Citrina, (žievelė), 1 vienetas

Pyragui pabarstyti:

  • „Dansukker“ cukraus milteliai

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

  2. Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.

  3. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

   

Facebook komentarai