Obuolienė su imbierais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Obuoliai, rūgštūs, 1 kilogramas
  • Imbieras, šviežiai tarkuotas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Citrina, (sultys), 1 vienetas
  • Citrina, (žievelė), 1 vienetas
  • Cukrus, 500 gramų
  • Natrio benzonatas, 1 žiupsnelis

Gaminimo eiga:

  1. Skanūs obuoliai, pikantiški imbierai ir šviežios citrinos. Iš šių produktų paruošite nuostabaus skonio uogienę!
    Obuolius nulupkite, pašalinkite kotelius ir sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais.

  2. Paruoštus obuolius, imbierus, vandenį, citrinos sultis, žievelę ir cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir viską dėkite virti ant mažos ugnies apie 30 min. Nuolat maišykite.

  3. Baigę nukelkite nuo viryklės. Nugriebkite putas. Įdėkite natrio benzoato.

  4. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite šaldytuve.

   

Facebook komentarai