Obuolių džemas su karamele receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Obuoliai, 2,5 kilogramo
  • Citrinų sultys, 100 mililitrų
  • Cukrus, 1 kilogramas

Gaminimo eiga:

Obuolius  nuskusti,  išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.

30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.

Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

   

Facebook komentarai