Obuolių ir cukinijų pagardas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 20 min.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Cukinija, (nuluptų, supjaustytų kubeliais), 1 kilogramas
  • Obuoliai, saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (neluptų, supjaustytų kubeliais), 1 kilogramas
  • Druska, jūros, 1 žiupsnelis
  • Garstyčios, grūdeliais, 2 valgomieji šaukštai
  • Paprikos milteliai, saldžiosios, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kmynai, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aitrioji paprika, malta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Ciberžolė, malta, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuolių actas, 250 mililitrų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • „Dansukker“ cukrus uogienėms, 500 gramų

Gaminimo eiga:

Šis pagardas maloniai pikantiškas ir pakankamai saldus, tad papuoš sūrį ir tiks prie mėsos, o gal pagyvins kasdienį sumuštinį. Svarbu viską supjaustyti smulkiais kvadratėliais; jei neturite tiek kantrybės, pasinaudokite pjaustymo aparatais ar sutarkuokite stambia tarka, tik tuomet jūsų pagardas bus glotnesnės konsistencijos.

Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

   

Facebook komentarai