Omletas su šernienos paštetu receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Šerniena, kepenys, 500 gramų
  • Kiauliena, virta, riebi, 250 gramų
  • Sviestas, 75 gramai
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska
  • Kvapieji pipirai
  • Sultinys, nuo mėsos, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, kepimui

Gaminimo eiga:

Šerno kepenis išverdame piene ant nedidelės ugnies, nuolat stebėdami, kad neprisviltų. Kai kepenys atvėsta, jas sumalame kartu su virta kiauliena ir susmulkintais bei pakeptais svogūnais.
Į puodą įpilame nepilną stiklinę sultinio, sudedame maltą masę, grietinę, sviestą, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių. Maišydami verdame apie 15 min.
Iš omletui skirtų produktų paruošiame skystą tešlą ir iškepame 6 (arba daugiau) plonus omletus.
4 omletus sudedame vieną šalia kito, kad kiekvieno omleto kraštas truputį uždengtų kito kraštą.
Ant omletų dedame pašteto masę, susukame vyniotinį, įvyniojame jį į foliją ir atšaldome.
Ant likusių 2 omletų dedame po 2 šaukštus pašteto ir surišame su poru ryšulėlius.
Atvėsusį paštetą supjaustome ir papuošiame.

   

Facebook komentarai