Pyragas su braškėmis ir žele receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 10

Ingredientai:

  • Sviestas, minkštas, 170
  • Cukrus, 125 gramai
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 375 gramai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Braškės, 500 gramų
  • Želė, braškių, 1 pakelis

Įdarui:

  • Varškė, 400 gramų
  • Cukrus, (pagal skonį)
  • Šokoladas, 100 gramų
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos, žievelė, nutarkuota, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

  1. Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje.

  2. Įdarui skirtus produktus sumaišyti ir paskleisti tolygiai ant tešlos.Kepti 180°C temp. apie 30 min. Iškepusį pyragą gerai atvėsinti.

  3. Ant pyrago išdėlioti supjaustytas braškes ir užpilti atvėsinta žele.Dėti į šaldytuvą kol sustings.

   

Facebook komentarai