Salotos „Drakono akis“ receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Citrinų sultys, 4 valgomieji šaukštai
  • Salotos, gūželė, 150 gramų
  • Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
  • Kečupas, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus, kepimui, 50 mililitrų
  • Druska
  • Krevetės be kevalo, karališkos, 20 vienetų
  • Kiaulienos sprandinė, 400 gramų
  • Vaisiai, Kertuočiai, 1 vienetas
  • Bananai, 2 vienetai
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Kiaulieną įtriname prieskoniais ir supjaustome juostelėmis.
Įkaitiname keptuvėje aliejų.
Pakepiname kiaulienos juosteles ir krevetes (atskirai). Kepti reikia apie 5-8 minutes tiek mėsą, tiek krevetes. Kepinant krevetes, jas reikia užpilti citrinų sultimis.
Kertuotį ir bananus supjaustyti kubeliais (4 griežinėlius kertuočio pasilikti papuošimui). Kertuočiai, tai egzotiniai vaisiai. Jų galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose.
Padažui: sumaišyti majonezą, kečupą, česnaką, druską ir pipirus. Arba yra antrasis padažo variantas: išmaišyti alyvuogių aliejų su prieskoniais (druska, pipirais), įspausti česnako sulčių ir įmaišyti garstyčių šaukštelį. Kurį padažą gaminsite, Jūsų pasirinkimas.
Viską sumaišome su pasirinktu padažu ir skanaujame. :)

   

Facebook komentarai