Špinatų apkepas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Špinatai, 600 gramų
  • Varškė, 800 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 125 gramai
  • Cukrus, 80 gramų
  • Manų kruopos, 125 gramai
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 150 mililitrų
  • Druska

Gaminimo eiga:

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.

   

Facebook komentarai