Spurgečiai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Varškė, 2 pakeliai
  • Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Kefyras, (mažiau negu pusė stikl.), 0,5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Miltai

Gaminimo eiga:

Varškę sumaigyti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį, pilti kefyrą ir maišyti. Berti miltų ir maišyti, kad masė būtų ganėtinai minkšta. Iš masės formuoti spugytes (jei reikia pridėti miltų). Tešla neturi lengvai lipdytis, nes skaniau kai varškės masė ganėtinai minkšta, bet formuojama. Spurgytes - varškėčius apvolioti miltuose ir dėti kepti į įkaitintą aliejų.

Skanaus.

   

Facebook komentarai