Tirolietiškas omletas su grybais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Druska
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, ar grietinėlė, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaulienos šoninė, ar kumpis, rūkyta, 30 gramų
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Bulvės, virtos, 3 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Aliejus, kepimui

Gaminimo eiga:

Iš vienos firmos Lietuvoje gaunu korteles su receptais – kaip pagaminti greitai, lengvai, skaniai. Štai ten ir radau šį receptą. Kai ką pakeičiau pagal savo skonį. Kadangi svogūnų ir česnako ne valgau, tai jų mano recepte ir nėra :)

1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.

2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.

3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.

5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.

6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.

Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)

   

Facebook komentarai