Tušti laukai naujame "Google+" dizaine padaryti specialiai

Po socialinio tinklo "Google+" dizaino atnaujinimo daugelis vartotojų pastebėjo daugybę baltos tuščios erdvės dešinėje profilio ir publikuotų pranešimų pusėje. Dėl tokio sprendimo išorinė vartotojo sąsaja atrodo keistokai, o „tuštumos“ kai kam atrodo kaip nevykęs sprendimas, lyginant su buvusia išvaizda.

Pasirodo, jog toks iš pirmo žvilgsnio nevykęs dizainas toks buvo padarytas specialiai: nauja "Google+" išvaizda tapo dinamiškesnė, kadangi gali prisitaikyti prie ekrano dydžio. Mažuose ekranuose (pavyzdžiui, jei vartotojas naršymui Internete naudoja planšetinį kompiuterį) tušti laukai praktiškai nepastebimi.

Analogišką tendenciją galima pamatyti ir peržiūrint "Google+" puslapius su senais monitoriais, kurių kraštinių santykis sudaro 4:3. Tiesa, plačiaekraniai monitoriai, ypač kurių raiška yra didelį, demonstruoja naujo "Google" socialinio tinklo dizaino silpnąsias vietas.

„Mes turime planų, kaip užpildyti šiuos baltus tarpus. Tačiau kol kas mes apie juos nepasakosime“, – pranešė "Google" atstovas Vic Gundotra. Jo teigimu, balti "Google+" laukai nebus užpildyti kokiais nors skelbimais ar reklama. Belieka spėti, jog „dykumos“ bus panaudotos aplikacijų, kurios bus įdiegtos kaip valdikliai. Kada "Google" imsis darbų tuštiems laukams šalinti, kūrėjai nepraneša.

   

Facebook komentarai