Varškės apkepas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Manų kruopos, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
  • Varškė, 500 gramų
  • Sviestas, 45 gramai
  • Jogurtas, be priedų, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Baltymus išplakti iki putų su žiupsneliu druskos.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei ištirpintu sviestu.
Į trynius įmaišyti jogurtą, supilti manus, kepimo miltelius ir sudėti varškę. Viską gerai išmaišyti.
Į varškę įmaišyti ir baltymus.
Supilti į kepimo formą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje 20 min. Tada temperatūrą sumažinti iki 150 laipsnių ir kepti dar 15-20 min.

   

Facebook komentarai